Iratkozz fel hírlevelünkre és 5% kedvezmény jár!

Kérdése van? Keressen minket! info@aktuell.hu

Blog, cikkek

Led szalagok a modern és stílusos világítástechnikai megoldások

Aktuell
2022.03.23 09:41
Led szalagok  a modern és stílusos világítástechnikai megoldások

Otthonunk berendezése rendszerint egy sor dologtól függ. Hiszen nem mindegy, hogy...

milyen színeket és bútorokat valamint dekorációs kellékeket alkalmazunk egy-egy helyiség berendezése során. Mindezeken felül nemtől, kortól és ízléstől függetlenül mindenkinek fontos részét képezi otthonának a kiépítése sorána világástechnikai megoldások kiválasztása is. A LED fények nem hiába örvendenek nagy népszerűségnek, hiszen egy szalag vagy lámpa segítségével egészen elképesztő megoldások születhetnek, ráadásul az energiatakarékosságot és így a környezettudatosságot is szem előtt tartva tudja megvalósítani az elképzelését.
Lakberendezés-LED szalag 
 
A LED szalag lakberendezésben betöltött szerepét nem vonhatja senki kétségbe. Az eszköz kiválóan alkalmas olyan helyekre, ahol egyéb világítástechnika nem lenne alkalmazható, de ne feledkezzünk meg a dekor- vagy hangulatvilágításról sem. Ehhez nem talál még egy ilyen könnyen telepíthető, minőségi, hosszútávon jól működő, energiatakarékos és nem utolsó sorban személyre szabható dekoratív megoldást, mint a LED szalag. Használatával azonnal otthonos hangulat teremthető. Legyen szó a konyhapult megvilágításáról, vagy a TV mögötti fal hangulavilágításáról, vagy egy látványos eredményt kínáló fénycsatornában elhelyezett dekorációs elemről. Garantáltan megtalálja mindenki az ízlésének és igényeinek megfelelő technikát.
PIR LED szalagok a mindennapokban
Mivel lehetne még fokozni a LED szalagok által nyújtott minőségi tartalmat? Ez nem kérdés, egy PIR- vagyis egy érintésmentes irányítású LED szalaggal, mely azon felül, hogy hasznos, kényelmes megoldás is. 
Egy ilyen technikológiával működö világítás minden olyan helyre ajánlott, ahol nem akarjuk megérinteni a kapcsolót. Ilyen helyiség lehet a mellékhelyiség, a konyha vagy az ágykeret. Ezek a szalagok mozgásra kapcsolódnak be-és ki, de akár időzítőt is állíthatunk hozzájunk. Elég egy könnyen mozdulat és máris e kellő a kívánt fényben találjuk magunkat. Ez oóriási segítség lehet például a könyhában, ahol főzés közben erősebb fényre lenne szükségünk, de nem akarjuk a kapcsolót fogdosni zsíros kézzel. Ilyenkor elég az érzékelő előtt elhúzni a kezünket és máris folytathatjuk tovább a főzést-sütést. 
De éjszaka a hálószobában is remek megoldás az ágykeret alá berakott világítás, hiszen éjszaka nem kell a sötétben botorkálni, vagy az egész családot felébreszteni az erős fénnyel. Elég ha letesszük a lábunkat a földre és máris felkapcsolódik a LED, amely elegendő fényt biztosít ahhoz, hogy ne érjen senkit véletlen baleset. Ez a gyerekeknem vagy kisgyermekes családoknak külösen nagy segítség lehet. 
LED szalag a lakberendezés és az Önök szolgálatában
A webáruházunk széles választékkal várja a korszerű LED szalag iránt érdeklődőket, akik egyebek mellett szakszerű tanácsadást és beüzemelést is kérhetnek a termékek mellé. Hogy mi alapján érdemes választani a LED szalagok közül? Célszerű legalább nagyjából előre megtervezni, hogy mit szeretnénk elérni a világítással. Gondolok arra, hogy ez lenne a fővilágítás az adott helyiségben, vagy csak dekorációs céllal lenne használva. Ehhez feltétlenül tudni kell, hogy a különböző színek és színhőmérsékletek, más és más eredményt produkálnak.
A melegebb színek rendszerint hangulatvilágítás gyanánt kíválóak, míg a hidegebb színek erősebb fénye miatt a konyhapult vagy akár egy irodai helyiség vagy kirakat megvilágátása alkalmasabb. De ez mind ízlés, és elképzelés kérdése. 
Amennyiben több színt is szeretnének megjeleníteni a LED szalag segítségével, akkor az RGB vagy az RGBW megoldásokat tudjuk ajánlani. Míg az RGB a három alapszín - a vörös, a zöld és a kék - keverésével dolgozik, addig az RGBW esetében egy chip a fehér fény megjelenítését is lehetővé teszi. A különbség annyi, hogy az utóbbi némileg letisztultabb fényhatást kelt. A LED szalag vásárlása során tehát ezeket a szempontokat is érdemes mérlegelni, és ezek alapján választani a webáruház kínálatából. De ha nem tudják, hogy melyik szalag lenne megfelelő Önöknek, akkor kérjék szakértőink segítségét.